Eurobasket

Προσοχή όχι μόνο στον Σβεντ, αλλά και στον Μοζγκόφ

Μπορεί ο Αλεξέι Σβεντ να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την Ελλάδα στον αποψινό προημιτελικό με τη Ρωσία, αλλά ας μην υποτιμούμε τον Τιμοφέι Μοζγκόφ.

Ο Αλεξέι Σβεντ δεν είναι η μοναδική απειλή για την Εθνική στην αποψινή αναμέτρηση με τη Ρωσία. Στην ιεραρχία δεύτερος είναι ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, καθώς ο νέος σέντερ των Νετς έχει παράδοση καλών εμφανίσεων απέναντι στην ελληνική ομάδα. Ενδεικτικό είναι πως σε τρία επίσημα ματς κόντρα στην «επίσημη αγαπημένη» ο θηριώδης ψηλός μετρά μόνο νίκες και μάλιστα με τη μία εμφάνιση καλύτερη από την άλλη.

Στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία και τη νίκη της Ρωσίας επί της Ελλάδας με 68-65 είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 τάπες.



Στο Μουντομπάσκετ του 2010 και τη νέα επικράτηση των Ρώσων με 73-69 ο Μοζγκόφ είχε 18 πόντους (2/2 βολές, 8/11 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 κλέψιμο.



Στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και την εύκολη νίκη της Ρωσίας επί της Ελλάδας με 83-67 ο Μοζγκόφ είχε κάνει ακόμη καλύτερη εμφάνιση με 19 πόντους (7/8 δίποντα, 5/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες.

Το 2013, στην τελευταία νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας σε Ευρωμπάσκετ, ο Ρώσος γίγαντας δεν ήταν παρών...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x